Ridhallen

Ridhallen

Det var kanske inte alla som tog oss riktigt på allvar när vi mer eller mindre från början började skissa på planer att göra om den 800 kvm stora ladugården till ridhall. Takhöjden var ju bara dryga tre meter, foderborden enorma och all gammal inredning och installationer kvar. På logen ovanför trängdes all möjlig gammal bråte och taket läckte som ett såll.

Skam den som ger sig. Vi invigde ridhallen med pompa och ståt (120 gäster på plats) den 4 september 2010. Då hade 1800 kvm urgammalt tegeltak bytts till plåt, ladugårdens innertak (och logens golv) på 800 kvm var rivet, ett 150 kvm “ridhallstall” var byggt där de gamla silosarna stått och mjölkrummet var omgjort till verkstad och förvaringsutrymme. Vi hade bytt 38 fönster och fyra nya portar var byggda, stenväggar var uppmurade med natursten för att smälta in och all el var omdragen.

Så nu finns den där. Hallen vi drömt om. 18 m i takhöjd, innermåtten “nära nog” 20*40, ridhusbotten av sand/klenflis, metallhalogenbelysning i tre sektioner och en härlig känsla.

Allt vi äger och har och en hel del mer har vi satsat i detta livsprojekt som heter Nådhammar. Ett bygge av en ridhall som vi gjort är kanske korkat eftersom vi kommit undan billigare om vi byggt nytt, men vi ville ha känslan, närheten och historiens vingslag. Vi är nöjda och fortsätter med alla medel vi har att vidareutveckla.

Ridhallen
Ridhall2
Ridhallen
Nådhammars Baronessa