30 Favory XXVIII-27

Favory är vår godkända lipizzanerhingst som vi köpte 2012 som ersättare till Favory Castor som gått bort. Favory är en vacker hingst av mycket god rastyp och med tre riktigt luftiga och bra gångarter. Mild i sitt temperament och väldigt arbetsvillig under ryttare.

Han erhöll hela 40 p vid sitt bruksprov 2010 och samma fina poäng 2017 på det utökade bruksprovet där han AB-premierades. Favory blev på LipizzanerRiks 2014 Bästa Hingst, Best in Show och tävlade sedan i dressyr och långatyglar med strålande resultat vilket ledde till att han blev Brukschampion.

Han har debuterat och startat en dressyrtävling i Stockholm med hård konkurrens av många fina SWB vilket resulterade med 62,2% i LB:2.

Favory är född på statsstuteriet Állami Ménesgazdaság, Szilvásvárad i Ungern. Han är idag under utbildning med sikte på att komma ut på tävlingsbanorna. Han tränas regelbundet av tre olika ryttare. Det är en trevlig häst som fungerar lika bra på ridbanan som på uteritten tillsammans med ston och valacker.

Favory7

Fotograf: Helene Jonsson

Favory XXVIII-27

Född 2004 Lipizzanerhingst

Stamtavla Favory

Bildspel

Betäckningspriser: Språngavgift: 3 500 kr Levande föl-avgift: 5 500 kr.
Moms tillkommer Betäckningssäsong: 15/4 – 1/8.

Hingstannons Favory XXVIII-27

pdf_ikon_svbkr