Sagt om oss

Som förstagångsuppfödare har det varit oerhört tryggt att ha sitt föl på Nådhammar, så pass att vi blev kvar i tre år och återkommer gärna. Alla är kunniga och hjälpsamma. Som tex vid min första kontakt med Therése då jag ringde för att höra om det fanns ledig betesplats för mitt sto och föl, tyvärr blev svaret att det var fullt redan. Några minuter senare ringer hon tillbaka och säger att de kan utöka så mina hästar får plats – Superservice! Allt på gården känns strukturerat och proffsigt och med stora hagar i underbar miljö är det helt klart hästens paradis på jorden. Kan varmt rekommendera Nådhammar! /Hanna

Therése i äppelträdgården

På Nådhammar finns stora fina hagar i otroligt vacker miljö. Här kan man ställa hästen på sommarbete och verkligen kunna känna sig trygg och  koppla av då man vet att det sköts av väldigt seriösa, duktiga och kompetenta personer. Passade även på att vara med på unghästträningarna med Janne, vilket var otroligt kul och lärorikt. Har haft min häst på bete på Nådhammar 3 somrar och det blir säkert fler gånger, för jag har verkligen varit supernöjd!” /Anna

1Favory Castor

Foto: Heléne Jonsson

vi gjorde en treveckors praktik på Stuteri Nådhammar som en del av våran utbildning på Stiernhööksgymnasiet. Vi bodde på gården och trivdes väldigt bra. Vi fick ta del av gårdens sysslor som att sköta om hästarna, fixa inför vintern och följa med på tävlingar. Vi lärde oss mycket bl.a. hur man sköter en gård och vi fick känna på hur det är att vara hästskötare. Upplägget var bra och vi rekommenderar andra som vill ta del av en hästverksamhet att praktisera på Nådhammar.” /Ronja och Annica

N1är jag gjorde praktik hos Therese och Andreas hade drömmen om att bli hästfotograf bara börjat. Jag lärde mig mycket under min praktik, massor om hästar och hästhållning förstås, men också att ta eget ansvar och lita på mig själv. Efter avslutad praktik fick jag som tack en Nikon digital systemkamera som lade grunden till mina fotograferingsframgångar. Utan chansen som Therése och Andreas gett mig hade jag inte varit där jag är idag och är därför ytterst tacksam för det de gjort för mig.” /Heléne

1 Favory2

1 Nådhammars Baronessa

Jag har haft hästar på Nådhammar sedan 2008. Det är en mycket fin och välskött anläggning. Hästarna får bästa tänkbara skötsel med mycket utevistelse. Therese och Andreas är lätta att prata med och försöker alltid hitta bra lösningar till varje häst och ägare. Jag känner mig mycket välkommen. Har haft hästar i många år och stått i flera stallar, men Nådhammar är det klart bästa! Mina hästar och jag stortrivs!” /Ulrike

Jag kom till Nådhammar sommaren 2012 med min ettåring,  vi hade bokat en sommarbetesplats. Sommaren fortlöpte och jag stor trivdes på Nådhammar med  naturen, hästarna och Therese samt Andreas. Frågan kändes helt naturlig och självklar “kan vi stanna kvar?” Ett beslut jag aldrig har ångrat. Anläggningen är otroligt välskött , hästarna har stora fina hagar att vara i samt underbar natur att rida i. Bara dessa tre saker kan väl få vilken människa att bara vilja hit. Men då har jag inte berättat det bästa. Therese och Andreas är så engagerade och alltid hjälpsamma med snabba lösningar. Bättre service och finare stall får man leta efter. /Lovisa

A   AAlva, Tage och Ramona

En så varierande praktik som på Nådhammar har jag aldrig haft, jag fick göra allt från stallskötsel till att vara med vid tävlingar/utställningar/träningar och vårda sår samt rida. Det var dessutom otroligt trevliga och vänliga personer (och hästar) att jobba med på hela anläggningen! Jag var där i fem veckor men de kändes som två! Jag skulle verkligen rekommendera andra att praktisera där, samt ta dit sina hästar. Tackar verkligen för denna tiden och hoppas att vi ses i framtiden! /Malin

1 Favory Noblessa och Favory Epona

Mitt år som praktikant på Stuteri Nådhammar har varit mycket lärorikt och roligt. En mycket seriös praktikplats som delar med sig av många skratt men också en del tårar. Om jag skulle välja en praktikplats idag skulle jag definitivt välja Stuteri Nådhammar igen. Tack för ett underbart år med alla fina djur och människor!” /Stephanie

1 bete5

N1är jag  först lärde känna Therese och Andreas var det för jag ville lära mig mer om rasen lipizzaner. Jag var praktikant på Stuteri Nådhammar.  När jag sedan skulle köpa en ny häst visste jag att jag ville ha en välhanterad unghäst, så jag vände mig till Therése. Idag är jag otroligt tacksam för att ha en så vacker och personlig häst!” /Jenny, praktikant och senare hästköpare till Maestoso Bellamira II

stolosdrift_1

1Stallet

vi är väldigt glada att vi hittade Nådhammar och det är härligt att se hur bra vårt sto Blackie trivs i den fina lösdriften. Det har känts tryggt, bra och välkomnande sedan första dagen vi flyttade hit. Proffsig hästhållning i en underbar miljö!” /Yasmina & Nille

1Nådhammar

Med stor trygghet kan man lämna sin unghäst på lösdrift/bete i de underbara omgivningarna och veta att hästen blir omhändertagen med professionalism och engagemang. Alla hästar i alla flockar blir sedda, alla hästar och hästägare blir betraktade som individer med olika behov. Blir hästen dålig kan man förlita sig på att man får den hjälp och stöttning man behöver. Har alltid rekommenderat Nådhammar till alla hästvänner som ett ställe man vekligen bör ha sin unghäst här för att få en väluppfostrad, stark o sund individ för framtiden. Mer än nöjd över min vistelse på Nådis och har alltid en viss längtan tillbaka!” /Evelina

 aaaaaa

a

Therése en fin dag

Hästföretaget Stuteri Nådhammar är en verksamhet som bedrivs i enlighet med vad som Svenska Ridsportförbundet avser god hästhållning. Anläggningen där verksamheten bedrivs är en god miljö både för hästar, dess personal samt besökare.” /Veterinärutlåtande inför ansökan om att bli godkänd praktikgård.

Under vår praktik sista året fick jag och Tove turen att få vara på Stuteri Nådhammar hos familjen Bjerketorp, inneboende under en månad.Vi kunde inte ha önskat oss en bättre praktikplats och en bättre praktikvärd det finns nog inte. Vi fick ta del av hur det går till på ett stuteri och se hur mycket arbete det faktiskt ligger bakom. En hel del ridturer fick vi också vara med om, en del där det vara full fart hela tiden och en del där man gick rakt ut i skogen. Roligt det hade vi hela tiden. Hästarna på Nådhammar är nog de mest toleranta och lugna hästarna vi har träffat och kan ibland önska att alla hästar kunde vara som Nådhammarshästarna.Therese, tack för all din grymt goda mat och för att du planerade vår praktik så noga. För oss blev du lite som en extramamma med din öppenhet, omtänksamhet och trevliga sätt. Andreas, tack för alla staketlektioner och för att vi fick ta del av din kunskap och härliga humor. Alva, tack för att du hjälpte oss att rasta shettisarna och alla andra roliga stunder, du är en riktigt go tjej. Lycka till i framtiden! Familjen Bjerketorp ska ha ett stort tack för att vi fick ta del av er verksamhet och er familj. /Malin & Tove

Stuteri Nådhammar

Under flera års tid har jag haft några av mina hästar på lösdrift på Stuteri Nådhammar, sommar såväl som vinter. Jag har också haft en av hästarna på betäckning på Nådhammar och under flera år deltagit i regelbundna unghästträningar som Nådhammar står värd för. Therése och Andreas driver en professionell, högkvalitativ hästverksamhet med en personlig touch. Stallen och hagarna är mycket välskötta och Therése är i princip alltid nåbart för överläggning och information. Therése är professionell och vänlig i sitt bemötande och håller sig själv ständigt uppdaterad om de senaste rönen kring hästvård och omhändertagande. En trygg och mycket vacker plats att lämna sin häst! /Katja

1

Stolösdrift

J.A. Tissot

s Min lovande dressyrhäst J.A. Tissot har vuxit upp på lösdriften på Stuteri Nådhammar med jämnåriga unghästar och har fått en utmärkt grund till att bli en hållbar häst tack vare bra foder samt frihet på kuperad mark med skog, vatten och stora fina gröna ängar. Jag kan varmt rekommendera Stuteri Nådhammar som alltid har en fantastiskt service. Resultatet för min del blev en finalplats till Flyinges 3-årschampionat då Tissot vann som bästa dressyrtalang på treårstestet i Södermanland 2014. /Marlene

En flitig elev jag har är Therese Bjerketorp som tog kontakt med mig ganska snart efter vi flyttat till Gnesta. Sen dess har det blivit många träningstimmar och genom åren på olika hästar. Therese är mycket ambitiös både med sina hästar och ridning samt att driva gården. Energisk som få och med ett säkert öga för detaljer – hennes nya sadelkammare….. Shit så fin!!!! Jag uppskattar att få vara del i Therese hästliv och vi ses en gång i veckan på Nådhammar! Maggan Osmund

Hingstlösdrift

J början av tvåan var jag och min rumskompis på praktik på Stuteri  Nådhammar där vi bodde inackorderade hos Andreas och Therése.  Riktigt fina hästar och två stora lösdrifter med ston och föl i den ena och hingstar och valacker i den andra. Gården låg så himla fint med ridhus och stora, fina hagar. Längtar tillbaka till alla upplevelser som gosa med fölen, rida unghästar, hingsthantering och att få vara med vid veterinärbesök. Praktiken var fem veckor och det va långa dagar men massor av häst. Desto mer man håller på, desto mer fattar jag att det är min grej med dessa djuren. Häst är bäst helt enkelt ❤

/Felicia

Stuteri Nådhammar är en praktikplats jag verkligen rekommenderar, speciellt till den som är intresserad av avel och unghästar. Jag fick en större blick för vad det innebär att föda upp hästar och hur mycket arbete det faktiskt krävs. I arbetet ingår mycket hantering av både unghästar och föl samt fölston och hingstar. Det var tre otroligt roliga och lärorika veckor och jag lärde känna flera fantastiska människor som jag hoppas kunna ha fortsatt kontakt med i framtiden. Ett stort tack till familjen Bjerketorp för tre underbara veckor på er vackra gård! /Jenny, praktikant

ag är såå glad att lilla Lelle Lus fick ett hem hos er och en liten bästis! Tror inte hästar/ponnyer kan ha det bättre! /Madeleine

Lelle ……. Minishettisarna Lelle och Ramona

aaa

Har min häst på lösdrift här och är så nöjd, omgivningarna är makalösa, hästarna och stallen är mycket välskötta, kunnig personal som verkligen ställer upp! /Lina

zzz

ina friska hästar i vacker hästvänlig miljö med stora hagar fina ridmöjligheter och mycket nyttig och mångsidig träning av hästarna utförd av kvalificerade människor. /Anna

zzzzz

 

zzzzSå jättefint och frächt,
zzzzfina hagar, lugn miljö. /Siv

rrr

Tack för den här tiden på Nådhammar, vi har trivts superbra! Ett extra tack till den bästa Therese Bjerketorp för den fantastiska hästhållningen och Rogge kunde inte fått en bättre start på livet än på Nådhammar.

Ha det så bra så ses vi säkert i framtiden!
/ Emelie

Hade inte haft en sån fin å cool häst (om den inte varit här). bästa stället så glad att du tog emot oss Therese Bjerketorp.  Rekommenderar verkligen detta ställe.

/Maria

Ett paradis för unghästarna!

/Lillean

Kan verkligen rekommendera detta fina ställe.

/Kerstin