IVOWENDY

Ivowendy Damon Hill Donnerhall
Romance
Vowendy Contango
O. Wendy
Fakta:
Namn: Ivowendy
Kön: Sto
Född: 2013

KWPN sto född 2013 e. Damon Hill – Contango – Jazz

Ivowendy är ett vackert sto med en mycket utstrålning och en fantastisk personlighet.

Hon är väldigt modig och nyfiken och är alltid den som först undersöker nya saker i hagen.

Ivowendy har präglats mycket på fadern Damon Hill både kroppsligt och rörelsemässigt. Hon har en fin sida med en vacker hals och ett uttrycksfullt huvud. Gångartsmässigt är hon mycket lätt och spänstig med fin bogfrihet och fantastiska bakben så vi har stora förhoppningar på henne. Dessutom visar hon god hoppteknik.

Ivowendy har två visade avkommor varav den ena Terracotta e. Touchdown fick gångartsdiplom och är enligt uppfödarna ett riktigt Grand Prix-ämne med sitt temperament och talang. Detta medför att hon är A-premierad.

Ivowendy kommer från den mycket kända Wendylinjen, som lämnat ett stort antal framstående avels- och tävlingshästar. Exempelvis är de godkända hingstarna Charmeur, Zuidenwind, Wilton, Blue Hors Edelman, Zhivago, Estados, Viento Uno, Wannaroo O och Grenoble nära släkt.

Ett flertal släktingar tävlar i lilla rundan, S:t Georges och Intermediaire I, med goda resultat, och Sverigebekanta Zuidenwind och Wilton gör succé i Grand Prix.

Modern Vowendy är ett sport keur-sto född i USA och har som unghäst varit mycket framgångsrik på unghästvisningar. Vowendy har tävlat MSV B dressyr och har även lämnat Hamilton som såldes för 82 000 euro som unghäst och som i år som 8-åring placerats i internationell Intermediaire I.

Vowendy har en helsyster med placeringar i internationell Grand Prix. Ett barnbarn till Vowendy tog brons i lag i sydamerikanska mästerskapen 2022.

Mormor O. Wendy är ett keur-sto som har avkommor som tävlar upp till motsvarande MSV A dressyr.

Hingstarna i Ivowendys stam är av absolut världsklass. Fadern Damon Hill har med Helen Langehanenberg varit en av de mest framgångsrika hästarna i dressyr och samtidigt verkat i aveln med mycket bra resultat. Som fem och sexåring vann han Unghäst VM och därefter har han fortsatt vara i topp ända upp i Grand Prix. Exempelvis vann de världscupfinalen i Göteborg 2013, EM silver i lag och individuellt, och VM guld i lag och brons individuellt samt lagsilver i OS.

Damon Hills avkommor har varit mycket framgångsrika i unghästklasser, flera har varit högt placerade på Bundeschampionat och Unghäst VM. Han har även lämnat flera godkända hingstar.

Morfadern Contango är hoppstammad men har själv tävlat Grand Prix och har även lämnat ett flertal godkända hingstar och avkommor upp till Grand Prix dressyr och hoppning, exempelvis Ravel som vunnit världscupfinalen i dressyr.

Mormorsfar Jazz är kanske den bästa dressyrproducenten inom KWPN, med ett stort antal avkommor i den absoluta världstoppen. Han har under flera år legat i topp på WBFSH världsranking över de bästa avelshingstarna. Själv deltog han i VM 2002

Mormorsmorfar Ulft har även han lämnat avkommor i Grand Prix, speciellt korsningen Ulft – Jazz har varit väldigt framgångsrikt och återfinns förutom i Ivowenys stam även i Parzival.

Ivowendy har 2023 fått ett föl e. Iron (Nådhammars Fenix). Iron var en av de mest populära hingstarna i Sverige och Danmark och skulle matchas av Cathrine Dufour men förolyckades.