ATT KÖPA HÄST AV OSS

Köper du ett föl av oss så vet du att den är professionellt hanterad från första stund.  Vi låter ingenting avgöras av slumpen utan har från födseln hanterat det lilla livet med den uppmärksamhet den som unik individ kräver och förtjänar.

Vi hanterar alla föl efter deras egna förutsättningar och lynnen. Gemensamt för alla är dock att vi är med från första stund så att fölet känner sig trygg med att hanteras av människor på ett högst odramatiskt sätt.

Foto ovan: Agnes Billberg

Första dagarna står fölet mest i boxen med sin mamma för att landa. Korta stunder får de gå ut i  en liten och välkontrollerad hage. Lite senare har vi en fin förstaghage för fölungarna där de först går ensamma med sin mamma för att sedan successivt introduceras till andra föl, fortfarande under kortare perioder för att orka med att smälta alla intryck.

Efter omkring tre veckor är det så dags att gå ut på större marker och busa omkring med jämnåriga.

 

Köper du ett föl av oss har du förtur till våra lösdrifter. De allra flesta utnyttjar den möjligheten och låter sina föl växa upp på Nådhammar med andra i samma ålder.

Ett mycket populärt och på alla sätt givande inslag som lösdriftsgäst är våra unghästträningar, eller ”Janne-träningar” som de också kallas. Ingen kan som Janne (och hans lärjunge Micke) lägga en god grund till en sund individ som är van vid det mesta.

Mer om våra lösdrifter

Ledstjärnan för vår avel är välhanterade avkommor efter högklassiga hingstar och undan prestationsrika och ridbara mödrar.  /Therése