Praktikanter

Sedan många år tar vi emot praktikanter från olika skolor med hästinriktning, vi ser det som ett berikande inslag i verksamheten.

Uppläggen är olika beroende på skolans och elevens önskemål, vissa kommer några dagar i veckan, andra stannar i flera veckor åt gången.

Vi är glada över att flera av våra praktikanter kommer tillbaka till oss, dels som praktikanter på nytt, men även som kunder till bete, lösdrift eller som hästköpare.

Vi har en egen liten “avdelning” i vårt hus där praktikanter brukar bo. Det är ett rum med eget badrum med dusch och toalett.

På den tiden då Hästnäringens Yrkesnämnd godkände praktikgårdar så var vi en av dessa. Therése bakgrund med kompetens på området godtogs, hon gick särskilda utbildningar för ändamålet och veterinär fick lämna utlåtande om verksamheten i sin helhet. Therése har i tidigare arbeten i livet läst pedagogik och varit körskollärare och trafikinspektör.

Vi vinnlägger oss om att det på Nådhammar ska finnas en ordentlig plan över praktikperioden. Det ska inte bara vara mocka, även om det naturligtvis är ett av inslagen. Man får vara med om det som är aktuellt vid tiden. Det kan utöver de dagliga sysslorna exempelvis vara unghästträningar, fölningar, ridning, deltagande vid träningar och tävlingar och arbete med anläggning såsom översyn av stallar, stängsling etc.

Läs mer om oss  här! …och om vad andra sagt om oss här!

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mera!

Praktikantbild

Gästrum