THERÉSE BJERKETORP– ägare och vd

Jag har ägnat större delen av mitt liv åt hästar. Som så många andra var jag en inbiten hästtjej som liten och flängde redan på 70-talet omkring på ridskolor, ridläger och med kompisar som hade häst. Till skillnad från många andra så upphörde inte intresset utan det fördjupades.

Min första häst, en islänning, köpte jag som tonåring och länge tävlade jag med denna och efterföljande islänningar, varav juvelen var en egenimport från Island. Sedan decennier är det dock halvblod och Lipizzaner som gäller för mig.

Min inriktning är framförallt dressyr, men jag är allätare och har prövat de flesta discipliner såsom akademisk dressyr, working equitation, lättare hoppning m.m. och kommit fram till en mix som passar mig utmärkt. Min övertygelse är att en sund, varierad grundhantering i kombination med härliga uteturer ger en bra förutsättning för allt arbete med hästar.

2005 gick jag på hästskötarutbildningen på Strömsholm för att pröva och dokumentera mina kunskaper. Därifrån har jag yrkesexamen. 2007 blev jag utsedd till årets agriastipendiat och samma år gick jag Axelsons hästmassage-utbildning. 2008-2009 gick jag utbildningen “Från hingstval till avvänjning” på Hippologiska Institutionen, SLU i Uppsala, samt på Flyinge. Hösten 2009 och våren 2010 gick jag kursen “Träning för hållbarhet och prestation” på samma institution. 2010 gick jag även SVA:s kurs “säkert hästfoder”. 2011 har jag gått Hästnäringens Nationella Stiftelses kurs “Din väg till föl”. Jag är även godkänd som yrkesmässig hästtransportör. 2018 utbildade jag mig och blev jag diplomerad seminassistent. Jag har gått Skolverkets utbildning och är godkänd handledare för praktikanter och lärlingar.

Jag sitter i styrelsen för LRF:s lokalavdelning, Vårdinge Kungliga Lantbrukssällskap och Gnesta Ridklubb samt är revisor i Svenska Lipizzanerföreningen .

Therése Bjerketorp

”Det är fantastiskt att få leva i sin dröm, någonting man har längtat efter ända sedan man var en liten tjej på ridskolan.”