ANDREAS BJERKETORP
– ägare och anläggningschef

Som liten och tonåring hängde jag olika bönder i hasorna och sög åt mig allt de gjorde; jag älskade djuren, jorden och i viss mån maskinerna. Efter en utflykt som arg ung man i München, Wien, på mondäna Östermalm och trendiga Södermalm var jag med Theréses draghjälp tillbaka i myllan, nu på Nådhammar. Och här stannar jag.

Jag brinner särskilt för en god betesskötsel och skapande och upprätthållande av en vacker kulturmiljö. Utöver det fåren och hästarna tar hand om tuktar jag, utrustad med allsköns verktyg och redskap, den obändiga naturen i den utsträckning jag hinner och förmår.

Jag var i många år ordförande i Södermanlands Hästavelsförening som bl.a. anordnar unghästtester, utställningar och tävlingar. Själv rider jag numera ytterst sparsamt, men har tidigare haft egna hästar och är rentav utbildad i grunderna av en gammal major.

2020 kom den andra upplagan av min bok om Nådhammar, som skildrar gårdens spännande och variationsrika historia.

I “det civila” arbetar jag som affärsutvecklingschef samt affärsområdeschef för Systembolaget, Restauranggrossister och Offentlig sektor på Spendrups Bryggeri, men det är en annan historia.

Andreas Bjerketorp