NÅDHAMMARS DIOR

Nådhammars Dior King Olymbrio L Geniaal
Olymbria
Fairytale Fürst Fugger
Pearl
Fakta:
Namn: Nådhammars Dior
Kön: Hingst
Född: 2022

Snygg hingst med 3 bra gångarter. Visad på fölbedömning 2022 med fina omdömen som ”ädel med naturlig resning”, ”rörlig”, ”visar register” mm och kvalade till fölchampionatet med 81,7 %. 

Mamma Fairytale är utbildad och tävlad dressyr i Danmark innan hon sattes i avelsboxen här i Sverige. 

Fairytales förstfödda e. Fahrenheit fick gångartdiplom nu i september 2022 och har deltagit i finalen för 3 åriga gångartstalanger på Breeders. Övriga är ännu ej visade. 

Fairytale har två bröder som tävlas i dressyr bla Donzetti  (e. De Niro) med placeringar i Grand Prix och Ferrari (e Feramo) med meriter upp till Prix S:t George. 

Mormor Pearl har lämnat bl.a. Donzetti (e. De Niro) som tävlar med placeringar i Grand Prix dressyr.

Dior har samma möderne som t.ex. Etoine (e. Vivaldi) som Tinne Wilhelmsson tävlar Grand Prix dressyr med. I samma mödernelinje hittar vi Tacolando Triple som Andreas Helgstrand tävlat Grand Prix dressyr med och Kingston som Leslie Morse tävlat Grand Prix dressyr. I mödernernelinjen hittar vi även den godkända hingsten Faithful m.fl.

I mödernet återfinns flera GP hästar och godkända hingstar.

Diors morfar Fürst Fugger är Premiehingst och blev bästa 4-åriga hingst på Bundeschampionat 2010. Fürst Fugger tävlar framgångsrikt med Kristina Bröring-Sprehe.

Pappa King Olymbrio L gjorde ett strålande bruksprov i SWB och belönades med 10 av testryttaren Philip Hess som
bl a berömde hans positiva inställning till arbete.
King Olymbrio L härstammar från en av de mest framgångsrika mödernelinjerna i KWPN.

Dior går idag i en flock med jämnåriga. Han kommer att skiljas av i januari 2023. Möjlighet finns att låta honom gå kvar i hingstlösdrift.