NÅDHAMMARS SEVERUS

Nådhammars Severus Åtoftens Springtime Springbank II VH (SWB)
Era Zummertime Hit
Bilharzia (36)***ELIT Florencio I
Bordighera (36)ELIT
Fakta:
Namn: Nådhammars Severus
Kön: Hingst
Född: 2023

–   DELTAR I ELITFÖLAUKTIONEN PÅ SWB EQUESTRIAN WEEK FREDAGEN DEN  29/9   –

Nådhammars Severus har visats på fölbedömning och blivit bedömd med höga 83,9%.

Modern Bilharzia representerar välkända stofamilj 36 som under flera decennier producerat många framgångsrika tävlingshästar och ett stort antal diplomhästar. Bilharzia belönades med gångartsdiplom och höga 51 poäng som treåring. Hon har ett starkt dressyrindex på 149 och har nått elitstatus för sina avkommors meriter. Bland hennes avkommor har Brienne SD (e. Total Hope) varit i final i Breeders Trophy som sexåring och har sedan placeringar i medelsvår B dressyr. Dior SD (e. Damino SD) deltog i Breeders Trophy som fyraåring, tävlar i medelsvår dressyr och deltagit i EM i dressyr för Children. Både Savaiard SD (e. Snap Shot) och Noblesse LS e. Negro har tilldelats gångartsdiplom som unghästar.

Mormodern Bordighera är ett Elitsto och från henne härstammar ett stort antal framgångsrika dressyrhästar. Döttrarna Savoia (e. Master) och Frida (e. Tip-Top) har båda nått elitstatus efter att i sin tur lämnat mycket framgångsrika avkommor, både på tävlingsbanan och i avelsboxen. Bordighera har också lämnat Quantum (e. Quite Easy) och Toxin (e. Topaasch) som fått gångartsdiplom som unghästar och sedan tävlat med segrar och placeringar i Intermediaire I dressyr. Don Bagheero (e. Don Primero) har tävlingsmeriter i medelsvår A dressyr och Bacille (e. Quite Easy) fick gångartsdiplom som treåring.

Mormors mor Gerbera är ett diplomsto som lämnat Bogart (e. Indus) med placeringar i medelsvår fälttävlan och Bolivia (e. Robin Z) som tilldelats diplom i både gångarter och hoppning vid Kvalitetsbedömning. Även de båda godkända hingstarna Tomahawk 9166 och Formalin 1345 härstammar ur denna mödernelinje.

Åtoftens Springtime är en av svenska Springbank II VHs godkända söner. Han fick höga betyg för både gångarter och ridbarhet när han genomförde sitt 14-dagarprov i Danmark förra året. Mödernelinjen är lika välstammad som den är på faderns sida, modern ERA Zummertime Hit är halvsyster till ERA Dancing Hit, tidigare segerhingst i Herning, och har belönats med höga betyg för både exteriör och gångarter när hon kårades i Danmark.